Buna guvernare

Buna guvernare

© Natalia Rotaru

Noi susținem grupurile de acțiune locală și inițiativele lansate la nivel de comunitate prin prisma abordării LEADER. Ne concentrăm eforturile pentru a împuternici generația viitoare de cetățeni activi, utilizând metodologia cehă de predare – OWIS, cunoscută și drept „O lume de văzut” – ce presupune folosirea filmelor documentare ca instrument educațional în școli.Textul întreg Mai puțin text

Past Activities

Parteneriatul Estic – Programul de solidaritate împotriva COVID-19

Parteneriatul Estic – Programul de solidaritate împotriva COVID-19

Scopul acestui proiect este să atenueze efectele adverse ale COVID-19 și să contribuie la refacerea socio-economică pe termen lung a grupurilor vulnerabile în Europa de Est. Fiind implementat de People in Need (PIN), în parteneriat cu organizațiile Netherlands Helsinki Committee (NHC) și AFEW International (AFEW), proiectul își propune să ofere un set de intervenții în câteva țări, inclusiv Armenia, Georgia, Moldova și Ucraina.

PIN recunoaște rolul critic pe care îl au organizațiile societății civile (OSC-urile) locale și instituțiile media independente în furnizarea serviciilor, mobilizarea comunităților, sporirea gradului de conștientizare, implicarea în politici și advocacy pentru protecția drepturilor omului și libertăților civice în timpul și după pandemie. Noi vom susține OSC-urile și alți actori civici să diminueze impactul COVID-19 asupra populațiilor vulnerabile prin asigurarea lor cu acces la servicii și la informații corecte.

PIN va valorifica toate cunoștințele sale acumulate în cadrul activităților în teren, pentru a susține OSC-urile care se concentrează pe inițiative la nivelul comunităților, pe programe de supraveghere și jurnalism independent local. Partenerii noștri NHC și AFEW sunt specializați în activități, prin care se îmbunătățește protecția drepturilor omului vizavi de persoanele responsabile din instituțiile de tip închis și populațiile-cheie supuse riscului, generat de îngrijorări de sănătate publică precum HIV/SIDA, tuberculoza și hepatita virală. Noi vom oferi suport sub formă de granturi pentru OSC-urile ce lucrează cu astfel de beneficiari și vom ajuta organizațiile să dezvolte un sistem consolidat de monitorizare și raportare, să ofere consultanță, să stabilească agenda priorităților și să realizeze activități de advocacy.
Actorii societății civile – promotori ai schimbării în țările Caucazului de Sud și Republica Moldova

Actorii societății civile – promotori ai schimbării în țările Caucazului de Sud și Republica Moldova

Acest proiect regional își propune să susțină organizațiile societății civile recent înființate, grupurile de inițiativă civică, precum și mișcările sociale și culturale, în calitate de actori de încredere ce pun în mișcare procesele democratice din țările Caucazului de Sud și Republica Moldova.
Cu suportul echipei proiectului și a facilitatorilor bine pregătiți, fiecare dintre organizațiile selectate va elabora strategii prin care să-și consolideze rolul său în societate și să încurajeze schimbarea sistemică, pe care vor s-o influențeze datorită activității lor. Participanții vor avea posibilitatea să-și evalueze propriile capacități și să participe la instruiri personalizate, să beneficieze de ghidare, mentorat, consultări, vizite de studiu și burse. Ei vor putea, de asemenea, să intensifice legăturile cu oamenii din comunitățile lor, cu susținători și voluntari, precum și să interacționeze cu alți colegi și parteneri din Armenia, Georgia, Republica Moldova și alte țări.
Mai mult, organizațiile selectate vor avea acces la resurse pentru cercetare, pentru sporirea expertizei în domeniile de activitate, dar și pentru a participa la dialogul privind politicile publice, desfășurat la nivel local, național și internațional. Ei vor analiza dacă, de ce și cum să colaboreze cu sectorul privat; vor exersa cum să gestioneze și să organizeze resursele într-un mod eficient, transparent și responsabil. Participanții la proiect vor putea accesa finanțare flexibilă, pentru a fi susținuți în dezvoltarea organizațională și derularea campaniilor publice.