Suport pentru societatea civilă din regiunea transnistreană

Suport pentru societatea civilă din regiunea transnistreană

© Tiraspol

People in Need (PIN) lucrează de mai bine de 10 ani în regiunea transnistreană, un teritoriu cu un regim autoritar, separat de Republica Moldova. Până în prezent, PIN rămâne una dintre puținele organizații internaționale, care oferă suport activiștilor și grupurilor civice locale ce au drept scop promovarea schimbărilor democratice în regiune, protecția libertății de exprimare și de întrunire, oferind oportunități pentru gândirea critică în această regiune, influențată puternic de propaganda pro-rusă.

În regiunea transnistreană, PIN consolidează capacitățile și propune oportunități de finanțare prin granturi pentru inițiativele civice, care desfășoară activități orientate spre conștientizarea importanței drepturilor omului, încurajează oamenii să participe activ la soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitățile lor și organizează, în spații deschise, discuții despre subiecte sensibile. De asemenea, noi lucrăm cu ONG-uri independente cu experiență mai mare, cărora le oferim oportunități pentru a crește din punct de vedere instituțional, în condițiile în care mediul opresiv din regiune generează dificultăți și provocări pentru ONG-uri. PIN a mai susținut și lansarea Festivalului de Film Documentar „Chesnok” dedicat drepturilor omului, rămânând și până în prezent unul dintre partenerii principali ai festivalului.

În cadrul acțiunilor noastre de advocacy, noi am sporit nivelul de conștientizare față de societatea civilă din regiunea transnistreană la nivel internațional. De asemenea, noi am încercat să atragem atenția comunității internaționale asupra faptului că deși autoritățile de facto din regiunea transnistreană accesează fondurile donatorilor pentru a-și îmbunătăți infrastructura și serviciile sociale, așa-numitul guvern transnistrean violează drepturile omului de care ar trebui să se bucure populația care trăiește în această regiune și adoptă strategii de control tot mai represive asupra mass-mediei și societății civile.

Textul întreg Mai puțin text