Un nou Centru educațional recreativ pentru copiii ucraineni și moldoveni din Căplani, Ștefan Vodă

Publicat: 2 iun. 2023 Timp de citit: 2 minute
Un nou Centru educațional recreativ pentru copiii ucraineni și moldoveni din Căplani, Ștefan Vodă
© Foto: PIN Moldova


În ajunul Zilei Internaționale a Copiilor, People in Need Moldova (PIN) și partenerii locali au lansat un Centru educațional recreativ în s. Căplani din raionul Ștefan Vodă. Spațiul va oferi copiilor refugiați ucraineni și celor din comunitatea gazdă oportunitatea de a se bucura de activități de învățare și de agrement într-un spațiu sigur, supravegheat de profesioniști calificați. Activitățile sunt destinate pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, favorizând învățarea, bunăstarea și dezvoltarea lor generală. Această inițiativă este posibilă datorită sprijinului oferit de Uniunea Europeană și reprezintă un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii vieții copiilor din regiune.

Centrul este deschis după orele de școală, între 13:30 la 17:30, în zilele de luni până vineri și se află pe str. Independentei, centrul turistic "Porțile Raiului" din satul Caplani, Ștefan Vodă. El este dotat cu jocuri interactive și intelectuale, cărți și spații confortabile pentru socializare și relaxare, iar activitățile organizate sunt pe interesul copiilor, și includ ateliere de artă și meșteșuguri, cursuri de limbi străine, jocuri de societate, punând un accent sporit pe educația socio-emoțională.

” Unindu-ne eforturile, prin înființarea acestui spațiu, ne-am propus să implicăm cel puțin 75 de copii, ce vor fi împărțiți în grupe de vârstă, fiecare dintre ele condusă de un facilitator calificat care se va asigura că nevoile lor individuale sunt satisfăcute”, a precizat Adelina Barbăneagră, directoare executivă ”Generația PRO”, partener local al proiectului.

În plus, centrul va oferi copiilor gustări și răcoritoare, favorizând nutriția și bunăstarea generală a acestora. De asemenea, vor fi organizate evenimente comunitare pentru a promova coeziunea socială și interacțiunea între copii și familiile acestora.

"Suntem încântați să inaugurăm astăzi, la Căplani, acest spațiu destinat copiilor. Am reușit să oferim un mediu sigur pentru copiii ucraineni și moldoveni grație parteneriatului local cu ONG ”Generatia PRO”, împreună cu suportul Primăriei s.Căplani, care a avut amabilitatea de a pune la dispoziție acest spațiu și de a folosi facilitățile de recreere adiacente pentru copiii", a declarat Eugenio Carillo, Coordonator pentru situații de urgență la People in Need Moldova. "Această inițiativă reflectă angajamentul nostru de a promova educația, bunăstarea și dezvoltarea holistică a copiilor din comunitate. Ne exprimăm recunoștința față de Uniunea Europeană, partenerii și donatorii noștri pentru sprijinul lor neprețuit în realizarea acestui proiect", a completat coordonatorul de program.

Autor: Irina Drăguțanu

Articole similare