Internaţional

Internaţional

© Foto: PIN Archive
Suntem o organizație neguvernamentală, non-profit, fondată pe idealurile umanismului, libertății, egalității și solidarității. Considerăm că demnitatea umană și libertatea sunt valori fundamentale. Credem că oamenii de pretutindeni în lume ar trebui să aibă dreptul de a lua decizii cu privire la viața lor și de a se bucura de drepturile exprimate în Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Facem eforturi pentru o societate deschisă, informată, angajată și responsabilă în ceea ce privește problemele de acasă și din întreaga lume. Dorim să participăm în mod activ la modelarea unei societăți în care diferențele culturale, etnice, rasiale și de altă natură sunt o sursă de îmbogățire și nu de conflict.

Suntem o parte inerentă a societății civile. Activitatea noastră se bazează pe inițiativa personală și pe activitatea a sute de angajați și voluntari, atât în Republica Cehă, cât și în zecile de alte țări în care ne desfășurăm activitatea, precum și pe încrederea și sprijinul cu care suntem onorați de către persoane fizice, întreprinderi, guverne și instituții internaționale.

Stabilim domeniile și prioritățile specifice ale activităților noastre în funcție de nivelul de urgență și de capacitatea noastră reală de a schimba situația. Nu putem fi prezenți peste tot, dar este esențial ca activitatea noastră să facă o diferență reală.

Oferim ajutor umanitar în regiuni cu probleme critice din întreaga lume, ca răspuns la nevoi reale, în spiritul Codului de conduită al Crucii Roșii Internaționale. Ajutăm oamenii să depășească dezastrele și îi sprijinim în perioadele de recuperare, astfel încât să se poată pune din nou pe picioare.

Luptăm împotriva sărăciei, care este adesea rezultatul accesului insuficient la educație, la resurse naturale, precum și al tratamentului nedrept, al discriminării și al administrației deficiente. Îi ajutăm pe oameni să depășească aceste circumstanțe limitative și îi sprijinim în capacitatea lor de a-și îmbunătăți viața. Țintim rădăcinile acestor probleme și le eliminăm prin cooperarea cu persoanele afectate.

Organizația noastră se bazează pe experiența țării noastre (Republica Cehă) din secolul al XX-lea pentru a oferi ajutor țărilor cu regimuri autoritare și în curs de transformare. La fel cum lumea liberă a sprijinit lupta pentru libertate în fostele state comuniste, noi sprijinim oamenii care se angajează în critică și dialog cu puterea, cerând respectarea drepturilor fundamentale ale omului și luptând pentru o societate mai deschisă. Susținem societatea civilă pentru ca aceasta să fie piatra de temelie a unei mai bune mențineri a afacerilor publice în societățile și țările emergente.

Prin muncă socială concretă, bazată pe respect reciproc și responsabilitate, ajutăm persoanele care trăiesc în condiții de excluziune socială în Republica Cehă. Cooperăm cu aceștia pentru a le rezolva problemele. Sprijinim în special educația tinerilor care intenționează să își îmbunătățească perspectivele în viață. De asemenea, încercăm să rezolvăm probleme structurale cheie, cum ar fi supraîndatorarea, discriminarea, excluderea de pe piața muncii și tendințele de segregare în educație.

Munca noastră presupune sprijinirea dezvoltării unor oameni liberi și responsabili care se orientează în lumea contemporană, care abordează informațiile și opiniile în mod deschis și critic și care doresc să influențeze viața socială. Ne implicăm cu experiența oamenilor cu care lucrăm, abordând în același timp subiecte globale cheie, cum ar fi schimbările climatice, dezvoltarea durabilă, lupta pentru libertate și drepturile omului în zeci de țări, inegalitatea socială și poziționarea grupurilor minoritare.

Credem că, atunci când ne-am obținut libertatea după decenii de viață în opresiune și izolare informațională, am obținut și o responsabilitate comună. Suntem convinși că a închide ochii la ceea ce se întâmplă într-o lume aparent îndepărtată este la fel de miop ca și cum ne-am uita propriul trecut. De aceea, de peste 30 de ani construim  organizația People in Need, făcând o muncă reală și motivând publicul să acționeze împreună cu noi.

Suntem ajutați de numeroși donatori unici și regulari care ne sprijină în principal prin intermediul Clubului Prietenilor People in Need și a achizițiilor prin intermediul magazinului nostru electronic Skutečný dárek.

Profilul nostru

People in Need a fost înființată în 1992 de către un grup de corespondenți de război cehi care nu s-au mai mulțumit doar să transmită informații despre conflictele în desfășurare și au început să trimită ajutoare. Treptat, a devenit o organizație umanitară profesionistă, care se străduiește să ofere asistență în regiunile afectate și să sprijine respectarea drepturilor omului în întreaga lume.

De-a lungul celor 30 de ani de existență, am devenit una dintre cele mai mari organizații non-profit din Europa Centrală. Pe lângă ajutorul umanitar și drepturile omului, lucrăm și în domeniul educației și ajutăm persoanele care trăiesc în condiții de excluziune socială.

Facem parte din Alliance2015, o rețea strategică formată din șapte organizații neguvernamentale europene angajate în proiecte de ajutor umanitar și de dezvoltare. Această colaborare sporește eficiența, atât în ceea ce privește activitatea în țările țintă, cât și în campaniile menite să influențeze atitudinea politicienilor și a publicului larg din Europa.


Textul întreg Mai puțin text