Incluziune și Protecție Socială

Incluziune și Protecție Socială

© Foto: PIN Moldova

People in Need  ajută oamenii care sunt în dificultate și lucrează împreună cu alte organizații pentru a face acest lucru. Ne asigurăm că toate nevoile lor sunt înțelese și îndeplinite într-un mod deschis și colaborativ. Oferim ajutor în diverse moduri, precum consiliere, suport psihologic și asistență juridică. Scopul nostru este să facem comunitatea mai unită și să creștem înțelegerea despre problemele cu care se confruntă cei mai vulnerabili dintre noi.

Principalele tipuri de acțiuni ale organizației noastre includ dezvoltarea capacităților pentru consolidarea serviciilor sociale, oferirea de suport psihosocial, asistență juridică, consiliere informațională, promovarea coeziunii sociale, facilitarea referințelor multisectoriale și creșterea conștientizării în comunitate. Prin aceste inițiative, ne propunem să contribuim la crearea unui mediu mai inclusiv și protejat pentru toți membrii societății.

Textul întreg Mai puțin text

Ongoing ActivitiesSAUPast Activities

Planificare Comunitară

Planificare Comunitară

Centrele Homecare au fost sprijinite pentru a-și spori capacitatea și pentru a-și asigura sustenabilitatea financiară.
People in Need Moldova crede cu tărie că dezvoltarea capacităților și creșterea profesională sunt esențiale pentru a oferi cele mai eficiente servicii beneficiarilor noștri. Din acest motiv, un Centru de Resurse pentru Centrele Homecare a fost dezvoltat și capacitat în 2023. A fost creat un grup de experți și au fost elaborate cu succes 5 module de instruire privind procedura de scriere a unui proiect, crearea și înregistrarea unei organizații publice, acreditarea organizației pentru prestarea serviciilor medicale, acreditarea organizației pentru prestarea serviciilor sociale și de securitate. 27 de reprezentanți din 5 Centre Homecare au participat la programul de consolidare a capacităților.  
În plus, echipamentul profesional joacă un rol crucial în Centrele Homecare, deoarece are un impact direct asupra calității îngrijirii oferite persoanelor. Echipamentele de înaltă calitate contribuie la îmbunătățirea calității generale a serviciilor.  People in Need a făcut posibil ca 5 centre să primească echipamentul necesar: au fost achiziționate și distribuite 11 laptopuri, 6 imprimante / copiatoare / scannere, un monitor TV, un hard disk, căști și 10 scaune de birou. Acest lucru duce la creșterea eficienței la locul de muncă și asigură o calitate ridicată a serviciilor oferite beneficiarilor.
COVID-19 Răspuns: Ajutăm oamenii cu dizabilități să facă față pandemiei

COVID-19 Răspuns: Ajutăm oamenii cu dizabilități să facă față pandemiei

Proiectul COVID-19 a înființat sectorul PIN ERR în Moldova. Acesta a fost o intervenție menită să protejeze viețile și să consolideze reziliența persoanelor cu dizabilități și a familiilor acestora în fața impactului economic al pandemiei COVID-19. PIN a colaborat cu numeroase OSC pentru a se asigura că persoanele cu dizabilități au avut un acces îmbunătățit la informații privind riscurile legate de COVID-19 și măsurile de protecție; pentru a distribui articole de igienă de bază, inclusiv materiale de curățare și echipamente de protecție personală (PPE), cum ar fi măști chirurgicale și mănuși din latex; și pentru a sprijini persoanele cu dizabilități în cadrul întreprinderilor sociale care le-au permis să își păstreze sau să își recapete un loc de muncă. Un total de 72 010 articole materiale de ajutor au fost distribuite populațiilor vizate. 
Această intervenție și-a încheiat activitățile în decembrie 2020.
Susținerea procesului de transformare a sistemului de îngrijire a persoanelor cu tulburări mintale și persoanelor cu dificultăți de învățare în Moldova

Susținerea procesului de transformare a sistemului de îngrijire a persoanelor cu tulburări mintale și persoanelor cu dificultăți de învățare în Moldova

Proiectul a avut ca scop îmbunătățirea calității sistemului de asistență socială din Moldova prin creșterea calității îngrijirii în locuințele protejate pentru persoanele cu dificultăți de învățare și tulburări mintale, profesionalizarea Agenției Naționale Asistență Socială (ANAS), îmbunătățirea situației persoanelor cu tulburări mintale în cadrul procesului de transformare și creșterea gradului de conștientizare publică în regiuni. În cadrul activităților, PIN a sprijinit 2000 de persoane cu tulburări mintale care se află în îngrijire instituțională, angajați care lucrează în instituțiile pentru persoane cu tulburări mintale, angajați ai ANAS, lucrători ai locuințelor protejate de tip comunitar, precum și publicul larg și elevii.
  • 01.01.2018 – 31.12.2018
  • 01.05.2019 – 31.12.2021