People in Need promovează integrarea socială a copiilor refugiați la ”Bookfest”, desfășurat la Chișinău

Publicat: 5 sept. 2023 Timp de citit: 2 minute
People in Need promovează integrarea socială a copiilor refugiați la ”Bookfest”, desfășurat la Chișinău
© Foto: Dmitrii Vosimeric, PIN Moldova
Copiii de la centrele educațional-recreative din or. Căușeni și satul Căplani, r. Ștefan-Vodă, printre care copii refugiați din Ucraina și copii din comunitatea locală, s-au scufundat în lumea cărților și lecturii la Salonul Internațional de Carte ”Bookfest”, unde au avut parte de o întâlnire fascinantă cu scriitoarea și ilustratoarea ucraineană, Olga Grebennik.

”Primele opt nopți după începutul războiului le-am petrecut cu copiii în subsol. În tot acest timp desenam niște schițe, care, ulterior, au dat naștere acestei cărți”, a relatat autoarea.

Olga i-a captivat pe micuți cu poveștile sale interesante și le-a organizat un masterclass de creare a ilustrațiilor pentru cărți. În cadrul întâlnirii, autoarea și-a prezentat o serie de cărți pentru copii, scrise în limbile ucraineană și română, care au văzut lumina tiparului datorită suportului oferit de People in Need și Editura Seneca.

 ”Am organizat acest eveniment special, pentru a le oferi copiilor posibilitatea de a descoperi literatură de calitate și de a afla, direct de la un scriitor, cum se naște o carte. Atât copiii din Republica Moldova, cât și cei din Ucraina au fost foarte entuziasmați de această oportunitate. Pe lângă un aspect educativ, sunt sigur că această activitate va contribui și la integrarea mai rapidă a copiilor ucraineni în comunitatea gazdă”, a menționat Eugenio Carrillo, coordonator de program umanitar, PIN Moldova.

Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului PLACE, cu suportul EU Civil Protection & Humanitarian Aid, în contextul activităților, dedicate aniversării a 20 de ani de activitate PIN în Republica Moldova.


Autor: Dmitrii Vosimeric, asistent de comunicare

Articole similare