Facilitator în cadrul Centrului de Educație Digitală

DURATA CONTRACTULUI:

8 luni, incepind cu luna august 2024.

LOCUL DE LUCRU:

or. Anenii Noi, or. Basarabeasca, mun. Bălți, r.Briceni (or. Briceni, s. Lipcani), mun. Cahul, or. Cantemir, r. Calarași(or. Călărași, s. Hîrjăuca), r. Căușeni (or. Căușeni, s. Căinari, s. Opaci), mun. Chișinău (or. Chisinau, com. Trușeni), UTA Găgăuzia (s. Congaz, s. Vulcănești), r. Criuleni (or. Criuleni s. Bălțata), or. Dondușeni, r. Drochia (or. Drochia, s. Pelinia), r.Dubăsari (s. Pîrîta), or. Edineț, or. Fălești, r. Florești (s. Ștefănești, s. Băhrinești), or. Glodeni, r. Hîncești (or. Hîncești, s. Dancu, com. Cărpineni), r. Ialoveni (or. Ialoveni, s. Costești), r. Leova (s. Sîrma), r. Nisporeni (s. Milești, com. Iurceni), r. Ocnița (or. Ocnița, or. Otaci), or. Orhei, r. Rezina (or. Rezina, s. Cinișeuți),r. Rîșcani (s. Costești), mun. Ștrășeni, or. Șoldănești, r. Ştefan Vodă (or. Ştefan Vodă, s. Palanca, com. Purcari, s. Crocmaz, s. Ermoclia), r.Telenești (s. Căzăneșt, s. Chițcanii Vechi, s. Scorțeni), r. Ungheni (or. Ungheni, s. Alexeevca).

CONTEXTUL:

People in Need (PIN) activează în Moldova din 2003, oferind sprijin pentru dezvoltare populației locale în trei domenii de interes: agricultură și economie, protecție și incluziune socială, precum și capacitarea și implicarea societății civile. Recent, People in Need Moldova a devenit partener al UNICEF în cadrul proiectului EduTech Labs, cu scopul de a oferi educație de calitate copiilor ucraineni. Aceste centre digitale conectează elevii la platformele de învățare online în timpul orelor de curs, sub supravegherea unor facilitatori pregătiți. EduTech Labs servesc, de asemenea, ca spații pentru activități de educație non-formală, inclusiv cursuri de limbi străine, competențe digitale și activități recreaționale. Peste 70 de laboratoare au fost înființate în școlile din Moldova pentru a sprijini bunăstarea socială și emoțională și pentru a promova coeziunea socială atât pentru copiii ucraineni, cât și pentru cei din comunitatea locală.

DOMENIUL DE ACTIVITATE:

Facilitarea procesului de învățare online a unui grup de copii cu vârste cuprinse între 6-17 ani la centrele digitale în cadrul proiectului EduTech Labs.

ATRIBUȚII ȘI RESPONSABILITĂȚI (sarcini):

  • Responsabil pentru funcționarea EduTech Labs conform planului de acțiune convenit, in mediu 6-8 ore zilnic
  • Supraveghează și susține învățarea copiilor în funcție de diferitele lor vârste, genuri și abilități, la timpul convenit,
  • Asigură o atmosferă sigură și prietenoasă pentru copii în cadrul EduTech Labs,
  • Efectuează zilnic o evaluare vizuală a copiilor și raportează cazurile suspecte de abuz sau de stres,
  • Asigură că copiii se simt confortabil, în siguranță și respectați,
  • Înregistrează prezența copiilor în fiecare zi și raportează săptămânal coordonatorului,
  • Asigură că toate echipamentele sunt contabilizate și păstrate în siguranță la sfârșitul zilei,
  • Înțelege și respectă principiile EduTech Labs și codurile de conduită stabilite, politicile de protecție a copilului și alte ghiduri relevante,

CERINȚE FAȚĂ DE CANDIDAȚI (eligibilitate):

Candidatii trebuie să posede următoarele calificări minime obligatorii si care vor fi evaluate pe baza criteriului Admis/Respins:

  • Diplomă de licență sau studii superioare în pedagogie, sau psihologie, sau psihopedagogie, sau științe sociale, sau asistentă socială;
  • Cel puțin 2 ani de experiență în domeniu educației;
  • Experiența anterioară de lucru cu copiii, cel putin 2 ani;

Alte abilități personale, care vor fi evaluate in timpul unui interviu:

  • Cunoașterea fluentă a limbii ruse sau române (obligatoriu), ucraineană (avantaj);
  • Experiența anterioară de lucru cu copii cu nevoi speciale va fi considerată un avantaj;
  • Abilități excelente de interacțiune şi comunicare;
  • Abilitatea de a lucra sub presiune și în situații stresante (răbdare);
  • Abilitatea de a controla clase cu un numar mare de copii.
Exemplu de CV:  

NOI OFERIM:

  • Mediu de lucru prietenos in cadrul unei organizatii internationale
  • Sprijin permanent din partea personalului de program din cadrul organizațiilor locale și internaționale
  • Contribuirea la dezvoltarea copiilor care provin din comunități afectate de crize.

ONORARIU ȘI CONDIȚIILE DE PLATĂ:

Pentru realizarea sarcinilor mentionate, PIN are prevazut un un buget pentru plata serviciilor prestate de catre fiecare Facilitator –  12 400 MDL (taxele incluse). Plata onorariului se va face lunar, in baza actului de primire-predare a serviciilor (sarcinilor).

PROCEDURA DE APLICARE:

Candidații interesați trebuie să expedieze CV-urile la următoarea adresă de e-mail: tender.moldova@peopleinneed.net.

Termenul limită pentru depunerea solicitării: 14.08.2024, ora 09:00. Solicitanții vor fi invitați la interviuri în mod continuu. Procesul de depunere a solicitărilor ar putea fi oprit mai devreme dacă va fi identificat un Candidat potrivit înainte de termenul limită de depunere.

EVALUARE:

Inițial, Candidatii vor fi incluși pe lista scurtă in baza criterii minime de calificare, metionate in „Cerințe față de Candidați”. Ulterior, Candidatii de pe lista scurtă vor fi în continuare invititati la interviu pentru evaluarea abilitatilor personale.

Atribuirea contractului se va face catre Candidatii care vor fi stabiliti de catre comisia de evaluare ca eligibili si conformi cu toate cerințele prezente in „Cerințe față de Candidați”, cit si acceptarea onorariului propus.