People in Need a deschis un centru educațional pentru copiii ucraineni refugiați din Ocnița

Publicat: 5 iul. 2023 Timp de citit: 3 minute
People in Need a deschis un centru educațional pentru copiii ucraineni refugiați din Ocnița
© Foto: PIN Moldova

În efortul de a sprijini copiii refugiați ucraineni și pe cei din familiile locale vulnerabile, People in Need Moldova a deschis un centru educațional în Ocnița, un oraș din nordul țării. Cu finanțare din partea Uniunii Europene, centrul își propune să le ofere acestor copii un mediu sigur și educativ în care aceștia pot participa la activități educaționale și distractive, integrându-se în același timp în comunitatea locală.

După ce au intrat pe ușile centrului, copiii au fost întâmpinați cu cărți și jocuri interactive. Această colecție diversă de resurse nu numai că îi va distra pe copii, dar va contribui și la dezvoltarea lor educațională.

Obiectivul principal al centrului educațional este de a le oferi copiilor ucraineni refugiați, precum și celor din comunitățile gazdă, posibilitatea de a se bucura de activități de învățare și de recreere într-un spațiu sigur. Profesioniști calificați, inclusiv un logoped, un psiholog și un profesor, vor supraveghea activitățile, asigurându-se că acești copii primesc sprijinul de care au nevoie.

"Ne dorim ca fiecare copil să fie mulțumit de experiențele pe care le trăiește aici, să se simtă protejat, iubit și apreciat", a declarat Anastasia Russu, angajat al centrului. "Suntem încântați să lucrăm cu acești copii și să le oferim o gamă largă de servicii. Cu ajutorul echipei noastre de profesioniști, putem oferi sprijinul necesar pentru a-i ajuta să se dezvolte."

Centrul va fi deschis de luni până vineri, între orele 13:30 și 17:30, găzduind copiii după orele de școală. Acesta se află în cadrul centrului comunitar deschis de NRC în cadrul aceluiași proiect PLACE și este atent echipat cu jucării interactive și educative, o varietate de cărți și spații confortabile pentru socializare și relaxare. Acest fapt asigură accesul copiilor la un mediu de învățare complet, care favorizează atât dezvoltarea personală, cât și educațională.

Impactul unor astfel de inițiative merge dincolo de beneficiile imediate. Prin integrarea în comunitatea locală și prin faptul că primesc educație și sprijin de calitate, acești copii au șanse mai mari de a-și construi un viitor mai bun și de a contribui în mod pozitiv la societate. Prin astfel de eforturi colective, putem crea medii incluzive și de sprijin în care fiecare copil are șansa de a reuși.


Pe măsură ce centrul continuă să se dezvolte și să ajute copiii, ne propunem să inspirăm mai multe comunități și organizații să se implice pentru a sprijini inițiative similare. Împreună, putem face o diferență semnificativă în viețile acestor copii, promovând un sentiment de speranță, împuternicire și posibilități infinite.

People in Need oferă ajutor refugiaților în cadrul proiectului PLACE, conceput pentru a oferi un spațiu sigur pentru toți. Proiectul este dezvoltat în consorțiu cu inițiativa Reach, People in Need Moldova, NRC - Consiliul Norvegian pentru Refugiați & Acted Moldova și este posibil datorită sprijinului Uniunii Europene prin intermediul EU Civil Protection & Humanitarian Aid.


Autor: Diana Scorpan

Articole similare