People in Need Moldova consolidează eforturile de colaborare cu autoritățile centrale și municipale prin semnarea memorandumurilor de înțelegere

Publicat: 19 apr. 2024 Timp de citit: 3 minute
People in Need Moldova consolidează eforturile de colaborare cu autoritățile centrale și municipale prin semnarea memorandumurilor de înțelegere
© Foto: MEC
Chișinău, aprilie, 2024 - People in Need Moldova (PIN Moldova) anunță cu mândrie semnarea mai multor Memorandumuri de Înțelegere (MoU) cu mai multe autorități centrale și municipale, marcând un progres semnificativ în misiunea noastră de a oferi asistență rapidă și ușor de accesat celor în nevoie, precum și de a promova incluziunea socială și de a consolida societatea civilă locală.

Semnarea MoU cu Ministerul Educației și Cercetării va permite Investiții de peste 2 milioane de euro pentru eficientizarea energetică a trei școli, editarea de manuale pentru studierea limbii române și incluziunea copiilor defavorizați.

În acest context, ministrul Dan Perciun a exprimat mulțumirea în legătură cu semnarea memorandumului de cooperare cu partenerii cehi de la People in Need în domenii strategice pentru MEC.

În contextul actual, persoanele în dificultate adesea necesită un sprijin financiar rapid și ușor accesibil. PIN Moldova recunoaște această nevoie stringentă și se angajează să ofere asistență prin intermediul MoU de înțelegere cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, ne-am propus consolidarea sistemelor de protecție socială, creșterea capacităților personalului și sprijinirea populației vulnerabile prin intermediul clinicilor mobile.

Împreună, ne străduim să aducem schimbări semnificative locale, care să îmbunătățească viețile persoanelor și comunităților vulnerabile. 

Astfel, împreună cu Primăria mun. Chişinău, PIN Moldova a semnat Acordul de Colaborare în vederea dezvoltării pe diferite domenii, inclusiv educație, proiecte economice şi suport pentru copii şi tineri. Unul dintre obiectivele noastre comune este să oferim sprijin pe termen lung refugiaților ucraineni și familiilor care i-au găzduit. De asemenea, vom distribui haine de iarnă, prânzurile școlare și bani pentru studii pentru 1500 de copii refugiați din Ucraina, pentru a acoperi cheltuielile legate de educație. În prezent, în Republica Moldova sunt aproximativ 21.000 de refugiați ucraineni, dintre care 5000 sunt copii.

Totodată, la nord, MoU semnat cu Primăria mun. Bălți reglementează dezvoltarea activităților proiectului, care vizează îmbunătățirea nivelului de educație, bunăstare socială, dezvoltare economică și implicarea comunitară în municipiul Bălți pe parcursul anilor 2024-2028. MoU a fost aprobat de Consiliul municipalității Bălți prin Decizia nr. 2/9 din 28.03.2024 și este valabil până la 31 decembrie 2028.

Aceste memorandumuri de înțelegere semnifică angajamentul nostru față de colaborare și parteneriat, pe măsură ce lucrăm cot la cot atât cu autoritățile centrale, cît și cele municipale pentru a aborda provocările urgente ale societății.

Prin urmare, susținerea se află în centrul eforturilor noastre. Aceasta implică nu numai susținerea unei cauze, ci și sprijinirea și promovarea ei în mod activ. Prin crearea de parteneriate, putem amplifica impactul eforturilor noastre de advocacy, determinând schimbări pozitive în politicile, practicile și opinia publică.

PIN Moldova este onorată să se angajeze în această călătorie de colaborare cu partenerii noștri, că împreună, suntem hotărâți să facem o diferență tangibilă în viețile celor care au nevoie, determinând schimbări pozitive și construind un viitor mai luminos pentru toți.

Autor: Irina Draguțanu, Manager Comunicare și Advocacy

Articole similare