PIN are 30 de ani!

Publicat: 2 iun. 2022 Timp de citit: 5 minute
PIN are 30 de ani!
© People in Need

Pandemia COVID-19, o tornadă în Moravia, criza umanitară în Afganistan, războiul din Ucraina, creșterea prețurilor în Republica Cehă și crizele alimentare în țările mai sărace din întreaga lume. Acestea sunt doar câteva dintre dificultățile la care People in Need (PIN) a lucrat în ultimul an pentru a ajuta oamenii să le facă față, pe lângă sarcinile zilnice mai „obișnuite”. Deși munca noastră este departe de a se fi încheiat, haideți să aruncăm o privire asupra trecutului nostru și să comemorăm primii 30 de ani de existență a PIN.

În urmă cu 30 de ani, un grup de jurnaliști de război și voluntari s-au unit și au decis să încerce să-i ajute pe cei aflați în situații de criză. De atunci, acest grup de binefăcători s-a transformat într-o organizație cu 2.600 de angajați care ajută anual peste trei milioane de persoane din 33 de țări din întreaga lume.

„Totul a început acum 30 de ani, când un grup de voluntari a convins publicul ceh că poate schimba ceva și că poate oferi ajutor concret în zonele de criză devastate de război. Multe lucruri s-au schimbat de atunci, dar valorile noastre au rămas aceleași: respect și bună-cuviință pentru cei pentru care lucrăm și încredere în sine și curaj în fața oricăror obstacole care ne apar în cale. Ne concentrăm pe rezultate și pe impactul activității noastre,” spune directorul și cofondatorul People in Need, Šimon Pánek.

O piatră de hotar importantă în istoria PIN a fost faptul că, după ce am ieșit din spațiul post-sovietic, am putut să ne stabilim cu adevărat în Siria și să extindem în mod semnificativ furnizarea de ajutor în Republica Cehă. În plus, deși lucrăm în Ucraina din 2014, de la începutul invaziei rusești, aproape o jumătate de milion de oameni au contribuit cu peste 1,8 miliarde de coroane cehe (aproximativ 73 de milioane de euro) la fondul nostru de colectare SOS Ucraina.

„Agresiunea lui Putin împotriva Ucrainei este un punct culminant al unor curente globale pragmatice, energice și cinice față de viața umană, care, fără îndoială, au crescut în prevalență în întreaga lume. Acestea fiind spuse, marele sentiment de solidaritate, care a apărut, acționează ca un fel de renaștere în ceea ce privește ideile că agresiunea nu va fi tolerată și că libertatea, drepturile omului și pacea nu sunt garantate. Trebuie să avem grijă de ele și să demonstrăm că valori precum bunătatea bazată pe ajutorarea reciprocă, mărinimia, adevărul și dragostea nu au fost uitate. Acestea sunt, de fapt, cele mai importante lucruri pe care le avem,” spune Pánek.

În ultimii 30 de ani, noi am…

 • Oferit ajutor în 70 de țări din întreaga lume
 • Oferit asistență pentru 3.300.000 de persoane la nivel mondial
 • Fost implicați în programele educaționale a 4.177 de școli din Republica Cehă
 • Implicat 3.250 de voluntari pentru a da meditații copiilor din Republica Cehă
 • Ajutat 46.000 de persoane să obțină tratament pentru malnutriție și acces la asistență medicală
 • Furnizat 2.656 de instalații de apă potabilă
 • Ajutat 860 de apărători ai drepturilor omului anual
 • Oferit asistență pentru 7.300 de locuitori în urma tornadei din estul Republicii Cehe
 • Organizat cursuri de formare profesională pentru 51.000 de profesori din Republica Cehă
 • Vândut 1.699.384 de bilete la Festivalul „One World”
 • Colectat 469.340.000 de coroane cehe (aproximativ 18 milioane de euro) pentru a-i ajuta pe cei afectați de inundațiile din Republica Cehă
 • Angajat 2.669 de persoane în anul 2022.

În Republica Cehă, intervenim acolo unde sprijinul statului este limitat

În Republica Cehă, organizația People in Need activează în peste două treimi din școlile primare și secundare, unde nu există sprijin din partea statului. Oferim profesorilor materiale gratuite pentru predarea istoriei cehoslovace moderne și a unor evenimente actuale mai complexe. Ne concentrăm pe educația mediatică, ce este esențială pentru a-i învăța pe elevi cum să înțeleagă schimbările care au loc în lumea din jurul lor și cum să protejeze democrația.

Am ajutat peste 5.000 de profesori, asistenți didactici și alte categorii de personal didactic care urmează anual cursuri de dezvoltare profesională cu susținerea echipei People in Need. Sprijinim 400 de voluntari care oferă meditații copiilor ai căror părinți s-au luptat să primească o educație bună. În total, ajutăm în 14 regiuni din întreaga țară. People in Need administrează, de asemenea, o linie telefonică de ajutor pentru cei care au nevoie de asistență suplimentară, inclusiv pentru preșcolari și servicii de asistență în caz de dizabilități sociale și servicii de consiliere pentru datorii. Serviciile noastre sunt disponibile în 57 de locații diferite din întreaga țară. În ultimul an calendaristic, am ajutat peste 23.000 de persoane care s-au aflat într-o situație dificilă.

La nivel mondial, acordăm ajutor țărilor în criză, națiunilor sărace din punct de vedere economic și locurilor unde oamenii luptă pentru democrație

People in Need lucrează în zone de război și pentru națiuni aflate în situații de criză pe termen lung. În prezent, organizația deține poziții foarte importante atât în Ucraina, cât și în Siria. Programele noastre de ajutor umanitar și de asistență pentru dezvoltare ajung direct la 25 de națiuni diferite din întreaga lume și se concentrează în mare parte pe transferul de competențe și know-how către persoanele cele mai vulnerabile. Ca urmare, aceste persoane învață să facă față unor condiții naturale și sociale nefavorabile și își dezvoltă abilitățile necesare pentru a interveni în cazul în care aceeași situație ar apărea din nou.

Departamentul nostru pentru drepturile omului își desfășoară activitatea în țări cu regimuri autoritare, unde drepturile fundamentale ale omului sunt sever reprimate, iar societatea civilă este mai mult sau mai puțin paralizată. De asemenea, acesta oferă suport națiunilor aflate în proces de transformare și acolo unde evenimentele istorice din Republica Cehă pot servi drept sursă de inspirație pentru societatea civilă emergentă. Totodată, am deschis mai multe misiuni noi în America Latină și în Vietnam, unde ajutăm jurnaliștii independenți, avocații și minoritățile defavorizate și susținem diverse proiecte civice și artistice. În anul 2021, am oferit o anumită formă de asistență directă unui număr de 726 de persoane din 18 țări diferite.

Author: People in Need

Articole similare