Tulburările psihosociale, depresia sau stările de neliniște nu trebuie să fie motive pentru a discrimina pe cineva!

Tulburările psihosociale, depresia sau stările de neliniște nu trebuie să fie motive pentru a discrimina pe cineva!

Publicat: 8 sept. 2021 Timp de citit: 1 minut

„Noi nu suntem vinovați!” – acesta este mesajul principal al unui spot video, creat pentru a opri stigmatizarea și discriminarea persoanelor care se confruntă cu tulburări psihosociale, depresie sau stări de tristețe și neliniște. Spotul prezintă patru eroi din diferite localități, dar pe care îi unește faptul că au tulburări psihosociale și, în același timp, au dorința de a le explica oamenilor să nu-i discrimineze pe cei care trec prin stări mai complicate din punct de vedere psihologic și emoțional.

Virginia, Vera, Alexandru și Igor își împărtășesc, pe scurt, istoriile lor, pentru a ajuta societatea să înțeleagă cât de importantă este reacția oamenilor din jur față de persoanele cu tulburări psihosociale: în loc să-i discriminăm sau respingem, le putem oferi înțelegerea și susținerea noastră. Mai mult, eroii implicați în spot încearcă să arate că orice persoană cu tulburări psihosociale, depresie sau stări de neliniște poate participa la viața socială, poate avea familie și loc de muncă, poate avea interese și pasiuni precum cititul cărților sau dansurile.

Spotul video face parte din campania de informare, lansată de organizația neguvernamentală People in Need Moldova în zona de nord a țării, pentru a opri stigmatizarea persoanelor cu tulburări psihosociale. Campania a început în luna iulie 2021, când, prin intermediul afișelor în transportul public, au fost promovate mesaje de susținere a acestor persoane.

Campania este realizată în cadrul proiectului „Susținerea transformării și serviciilor comunitare pentru persoane cu tulburări mintale și persoane cu dificultăți de învățare în Republica Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat de Centrul de Dezvoltare a Asistenței în Domeniul Sănătății Mintale în parteneriat cu People in Need Moldova.


Autor: Natalia Rotaru, Ofițer de comunicare

Articole similare